SANDKAJ BOARDWALK

The project is based on the idea of interpreting the industrial nature of the North Harbour district, transforming the linear space into a central urban space for the new neighborhood.

The new wooden boardwalk runs along the entire southern quay of Aarhusgadekvarteret in Nordhavn, app. 425m. Public spaces are concentrated along the boardwalk, creating a number of urban spaces with a direct relationship and close contact to the water.
The boardwalk is designed as a continuous oak deck, prioritizing pedestrians and bikes, at the same time creating public flow and accessibility. Integrated in the boardwalk, a variety of rough materials and native Danish landscapes create a new public realm based on the Northharbour ID.

Year: 2017
Location:  Copenhagen DK
Size: 7.500 m2 / 425 m
Team: SLETH, COBE, Sangberg Architects
Status: Completed
Photo: Rasmus Hjortshøj COAST